Birthday and Convocation

19th April 2017


Happy Birthday to Mak!
Semoga sentiasa dalam lindungan Allah.
Semoga sentiasa diberikan rezeki dan kesihatan yang baik.
Semoga dapat bakal menantu yang baik juga. 

Sorry for not being a good daughter to you. 
Harap harap dapatkan happy dan senangkan Mak dengan apa yang Nija usahakan sekarang.
Mampu belanja makan shellout dan flower bouquet je. Hehe. I love you Mak!


#jommakanlambakjb Leva Leur di Trigon Bandar Baru Uda. Sangat recommended bershellout dekat sini. 
dari kiri, mix vege, sambal petai squid, salted egg crab, dried lemak cili padi siakap, lambak cheese prawn.


 Flower Bouquet dari aplusa.co
Instagram : aplusa.co






20th April 2017


Happy Convocation to one of my favourite man!
Alhamdulillah dah konvo dan dah dapat kerja pun.
Tahniah tau! Semoga awak sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan dalam segala hal.
I'm hoping the best for you and for us. Bila dah dapat kejar apa yang awak nak, jangan lupa orang yang sentiasa bagi sokongan kat awak.   
 InsyaAllah.

Sebab dah janji nak datang konvokesyen awak dan bagi awak bunga. Walaupun sekejap je sebab tak berapa nak kuat masa tu. Thanks to mak sebab temankan after what i've gone through that week  Dah tempah awal-awal, satu untuk awak dan satu untuk Ummi. Alhamdulillah flower bouquet tu sangat cantik.  Suka sangat dengan flower bouquet dari Kelopak Shah Alam sebab nampak different sangat dengan flower bouquet orang lain. Sebab orang yang konvo ni special, jadinya request flower bouquet yang special jugak. Thank you Kelopak Shah Alam. Thank you Adib sudi jumpa. Take care!




Flower bouquet from Kelopak Shah Alam
Instagram : kelopakshahalam

The Committees

Assalamualaikum
Lama menghilang bukan tanda dah tak sudi nak berblogging. Cuma takda kesempatan mungkin. Walhal sebenar-benarnya, aku banyak meluangkan masa menonton running man cuti semester ni. Seminggu berlalu cuti semester untuk aku dan the committees.
Sebenarnye the committees ditubuhkan untuk menghasilkan Graduates' Magazine untuk UiTM Kampus Kuala Pilah. We are still under progress. Insyallah akhir bulan April ni settle kerja kami. Graduates' Magazine dihasilkan sebagai tanda menghargai bakal graduan UiTM Negeri Sembilan which is mereka adalah first batch dan second batch dalam kampus kami.
Tungkus lumus kami selama seminggu stay dekat kolej semasa cuti semester. Apa-apa pun banyak pengalaman aku dapat as a graphic designer dalam the committees. Walaupun jadi graphic designer bukan senang dan memang sumpah sangat penat. Even bawah aku ada dua pembantu. Kerja aku jugak paling berat. Nasib baik the other two graphic designers which is work under me bagi kerjasama. Terima kasih banyak-banyak sebab sudi luangkan masa.
By the way aku rindu the committees. Rindu nak dengar gelak ketawa dan lawak korang. Sorry haritu aku badmood sikit sebab terlampau penat dan banyak kerja lagi tak siap. Memang kerja last minit menyakitkan dan aku kurang suka. Terima kasih untuk lima hari, terima kasih sebab belikan makanan, terima kasih sebab korang cuba nak kurangkan stress aku dan terima kasih bagi kerjasama. Haha!
Oh! lagu we are young yang berkumandang dekat blog ni sebenarnya lagu tema The Committees. Selama lima hari kat kolej, hari-hari buka lagu ni, pagi petang siang malam. Sampai aku siap letak dekat blog tau. Anyway, good luck untuk next meeting! Sorry sebab tak dapat datang.Jauh sangat. Hihi.


Dear Juniors :)

Assalamualaikum.

Update hari ni saja nak bagi semangat dekat juniors yang maybe tak dapat result seperti apa yang dia nak. Okay, macam bagus je kakak senior awak ni!

Dulu, lepas dapat result spm memang rasa macam loser gila. Orang lain boleh dapat 7A ke atas, but then kita tersadai kat bawah dengan meraih cinonet je A. Sedih memang sedih. Tapi Allah dah aturkan semua untuk kita. So teruskan perjalanan hidup dengan next plan. So those yang aliran Sains dapat 5A, still nak cebur kan diri dalam bidang Sains, awak pergi diploma especially diploma dekat UiTM. Sama juga dengan aliran akaun dengan teknikal. Jangan pandang rendah dekat UiTM. UiTM memang banyak sangat tawarkan kos diploma. And jangan pandang rendah pada diploma.

Okay, untuk mereka-mereka yang masih tak nampak cita-cita, kita sarankan awak ambil diploma Sains. Bila dah dalam landasan diploma ni, Insyallah boleh tebus balik rasa loser and what so ever tu. Diploma seronok! Walaupun 3 tahun tu sangat lama dan boleh buat kita terfikir pasal kahwin setiap kali final exam! Mostly lecturer masa diploma ni baik-baik. Lagi-lagi dekat kampus kecil macam UiTM Kuala Pilah.

Kalau korang jeles tengok kawan-kawan korang dapat scholar masa lepas SPM, diploma pun boleh mohon scholar tau! JPA lagi. Selalunya scholar lepas SPM susah nak dapat sebab ada interview. Tapi scholar masa diploma atau first year degree senang sikit nak dapat dengan syarat CGPA 3.50 ke atas. Insyallah kalau ada rezeki dapat.

Kita bahagia sekarang as a diploma student. Alhamdulillah setiap sem boleh buat parents tersenyum. Sekarang tengah final semester 4. Doakan kita mampu buat parents kita tersenyum lebih lebar! Insyallah



Yezz Keluaran April!


Lama tak berblogging.
Malas punya pasal and hari-hari mengadap pc 24jam
Sampai dah tak tahu nak buka web apa
Tadi baru je lepas beli majalah Yezz sebab ada Irine Nadia Marcello dalam tu.
Selak punya selak jumpa ruangan yang dipenuhi cerita tentang gadis cantik seusia saya dalam majalah tu.

comel jee ;D